VARAA AIKA

Geenitesti terveen raskauden optimoimiseksi:
GrowBaby

Mikä on GrowBaby-geenitesti?

 

GrowBaby-geenitesti on ainutlaatuinen mahdollisuus saada tärkeää tietoa omasta geneettisestä perimästäsi liittyen raskauteen ja sikiön kehitykseen - niin äidin kuin vauvan terveyden maksimoimiseksi.

Tämä geenitesti tarkastelee monipuolisesti erilaisia geenimuunnoksia (variantteja) ja tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa raskauteen ja sikiön kehitykseen.

Raskauden ja synnytyksen aikaisiin geneettisiin riskitekijöihin voidaan vaikuttaa positiivisesti yksilöllisillä ravitsemus- ja ympäristötekijöihin kohdistuvilla muutoksilla. Raskauden aikana tehdyillä muutoksilla on vaikutusta pitkälle syntyvän lapsen aikuisikään asti. 

GrowBaby-testi kattaa useita merkittäviä alueita, kuten:

 • Ravitsemus ja aineenvaihdunta: Saat tietoa siitä, miten kehosi käsittelee erilaisia ravinteita ja kuinka voit tukea optimaalista ravitsemusta raskauden aikana.
 • Raskauskomplikaatiot: Testi tunnistaa geneettisiä tekijöitä, jotka voivat liittyä raskauden komplikaatioihin kuten raskausdiabetekseen, raskauden aikaisiin verenpaineongelmiin, raskausmyrkytykseen ja  keskenmenoihin.
 • Sikiön kehitys: Geenitesti tarjoaa tietoa sikiön kehitykseen vaikuttavista geneettisistä tekijöistä, joiden avulla voit varautua mahdollisiin riskeihin kuten liian pieni tai suuri syntymäpaino, äidin ja vauvan stressin säätely. 

 

TILAA TESTI

 

Mitä GrowBaby-geenitesti tutkii?

 

GrowBaby-geenitestissä tutkittavat geenit on valittu tarkasti niin, että niillä on tieteellisen tutkimuksen perusteella vaikutusta terveyden kannalta tärkeisiin raskauden ja syntyvän vauvan ominaisuuksiin ja että näihin voidaan merkittävästi vaikuttaa elintavoilla.

Kyseiset geenit voivat vaikuttaa seuraaviin raskauden lopputulemiin:

 • Pieni tai suuri syntymäpaino
 • Ennenaikainen syntymä
 • Sikiön hermostoputken sulkeutuminen
 • Keskenmeno, toistuvat keskenmenot
 • Raskausdiabetes
 • Raskauden aikainen korkea verenpaine ja pre-eklampsia
 • Äidin stressinsäätely (joka vaikuttaa myös sikiöön) 

 

Testissä tutkittavat osa-alueet ovat:

 • Rasva-aineenvaihdunta
 • Inflammaatio (tulehdus)
 • Myrkkyjen poistuminen (detoksifikaatio)
 • Metylaatio
 • Monoamiinioksidaasi-aineenvaihdunta
 • Hermoston kehittyminen
 • Keltarauhashormonin vaikutus
 • Melatoniinin vaikutus
 • Insuliiniherkkyys, insuliinin eritys ja aineenvaihdunta
 • D-vitamiinin vaikutus

 

TILAA TESTI

Lisätietoa GrowBaby-geenitestistä

 

GrowBaby yhdistää genetiikan, ravitsemuksen ja elämäntapojen vaikutuksen mahdollistaen käytännönläheisiä hoitokeinoja. Se tunnistaa odottavan äidin terveysriskejä ja tarjoaa ruokavalio-, elämäntapa- ja lisäravinneohjeita äidin ja lapsen terveyden optimointiin. 

Geenit ovat DNA:n pätkiä, jotka sisältävät ohjeet kehosi proteiinien rakentamiseen. Jokainen geeni koostuu tuhansista emäksistä, joista geneettinen koodisi muodostuu. Koodin perusteella valmistetaan normaaliin kasvuun ja toimintaan vaadittavat proteiinit. Geenien muunnokset eli variaatiot voivat vaikuttaa geenin ilmentymiseen ja siten aineenvaihdunnan prosesseihin, joita tarvitaan mm. solujen terveyden ylläpitoon ja ulkoisiin tekijöihin kuten ravintoon, elämäntapoihin ja lisäravinteisiin.

 

Kuva: Nordic Laboratories

Miksi tehdä GrowBaby geenitesti?

GrowBaby auttaa parantamaan terveen raskauden mahdollisuuksia vaikuttaen niin äidin kuin vauvan terveyteen ja hyvinvointiin. Tällä voi olla pitkäkestoisia vaikutuksia lapsen elämässä.

Yksilöllisessä konsultaatiossa geenitestin tulosten sekä esitietolomakkeen perusteella saat juuri sinulle räätälöidyt suositukset.

Sinulle optimoitujen elintapasuositusten avulla voit vaikuttaa testin avulla todettuihin yksilöllisiin riskitekijöihin.

 

Testin tilaaminen

GrowBaby-geenitesti tilataan Hormonian kautta. Autan tarvittaessa sinua valitsemaan geenitestin ja hormonitestin välillä. Sitä varten voit varata ilmaisen 30 min. konsultaation, joka ei sido sinua testin ostamiseen. Voit myös kysyä lisää yhteydenottolomakkeella tai sähköpostitse [email protected] 

Jos tiedät haluavasi geenitestin, tilaa se alla olevalla lomakkeella.

 

Testin tekeminen käytännössä

GrowBaby-geenitesti tehdään kotona sormen veripisarasta. Testin mukana tulee helppokäyttöinen lansetti, jolla veripisara saadaan aikaan.

DHL toimittaa testin haluamaasi osoitteeseen ja noutaa sen toimitettavaksi laboratorioon analysoitavaksi, kun olet ottanut näytteet. Testin mukana tulee hyvät ohjeet niin testin tekemiseen kuin lähettämiseen, mutta autan sinua tarvittaessa prosessin jokaisessa vaiheessa.

 

Tulosten tulkinta ja jatkosuositukset

 Koska haluan auttaa sinua kokonaisvaltaisesti, testin ohella ostetaan kattava, kokonaisvaltainen tulosten tulkinnan paketti, johon kuuluu: 

 • Sinulle parhaiten sopivan testin valinta (tarvittaessa)
 • Tulosten sekä kattavan esitietolomakkeen analyysi, jotta voin auttaa sinua mahdollisimman hyvin tilanteessasi
 • Tunnin (1 h) konsultaatio, jossa käydään läpi tulokset ja mahdolliset jatkosuositukset (mahdollista esittää kysymyksiä) Zoomilla/puhelimitse tai lähivastaanotolla
 • Kirjallinen raportti tuloksista
 • Kirjalliset suositukset (keskittyen elintapoihin, ravintoon ja ravintolisiin) hormonien tasapainottamiseksi ja tavoitteidesi saavuttamiseksi
 • Tukeni viestitse prosessin kaikissa vaiheissa
 • Kokonaisvaltaisella otteella tilanteestasi aidosti kiinnostuneen terveydenhuollon ja lisääntymisterveyden ammattilaisen huomio <3  

Paketin hinta on 197 EUR, se maksetaan tulosten tulkinnan yhteydessä ja se on mahdollista maksaa osissa.  

 

GrowBaby-testin hinta

GrowBaby-testi maksaa 179 EUR + DHL-lähetyskulut 18,60 EUR.

Testin lisäksi ostetaan kattava, kokonaisvaltainen konsultaatio tulosten tulkinnasta ja jatkosuosituksista, ks. yllä kohta Tulosten tulkinta ja jatkosuositukset.

Voit myös kysyä lisätietoja alla olevalla yhteydenottolomakkeella tai varata suoraan ilmaisen 30 minuutin konsultaation, jossa voidaan käydä läpi kysymyksiäsi. 

TILAA TESTI

Tilaa GrowBaby-geenitesti 

Syötä tietosi lomakkeeseen ja olen sinuun pian yhteydessä.

(Huom. konsultaatio tuloksista ja jatko-ohjeista ostetaan erikseen, lue lisää yltä.)

 

 

Tilaa asiakaskirje

 

Kun liityt, saat sähköpostissa heti 17 minuutin tietopaketin hormoneista. Klikkaa linkkiä sähköpostissa ja pääset katsomaan videota.

Videolla kerron, mitä tarkoittaa hormonitasapaino, mitkä ovat tärkeimpiä hormoneja hyvinvoinnin ja terveyden kannalta, ja miten hormonitasoja voidaan mitata.

Liittymällä Hormonian sähköpostilistalle saat vinkkejä ja tietoa liittyen hormonitasapainoon, hedelmällisyyteen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Samalla pysyt ajan tasalla Hormonian tapahtumista ja uutisista.

Liittymällä sähköpostilistalle hyväksyt Hormonian tietosuojaselosteen.

OTA YHTEYTTÄ

 

Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella ja kerro, miten voin auttaa sinua. 

Vaihtoehtoisesti voit olla yhteydessä sähköpostitse: [email protected] 

Puh: +358 407480198
Y-tunnus: 3256675-4

Lähettämällä viestin hyväksyt Hormonian tietosuojaselosteen.