VARAA AIKA

Hormonit tasapainoon

Kärsitkö häiritsevistä hormonaalisista oireista kuten

 

- Kuukautiskivuista tai runsaista vuodoista

- PMS-oireista tai niiden vakavammasta muodosta PMDD-oireista (kuukautisia edeltävä vakava mielialahäiriö = kuukautisia edeltävä dysforinen oireyhtymä)

- Mielialan vaihteluista

- Väsymyksestä, uupumuksesta tai uniongelmista

- Haluttomuudesta

- Esivaihdevuosioireista tai vaihdevuosioireista

- Hedelmättömyydestä?

 

Hormonitasapaino vaikuttaa paitsi hedelmällisyyteen, myös koko kehon hyvinvointiin ja terveyteen, mm. mielialaan, jaksamiseen, luuston ja rintojen terveyteen. On siis tärkeää hoitaa hormonit tasapainoon muutenkin kuin vain mahdollisten oireiden vuoksi. 

Elimistön lukuisat hormonit toimivat yhdessä ja vaikuttavat toisiinsa. Sen vuoksi arvioin ja tasapainotan työssäni myös muita kuin sukupuolihormoneja, mm. stressihormoneja, kilpirauhashormoneja, melatoniinia sekä muita tärkeitä tekijöitä. 

Suhtaudun hormonaalisiin ongelmiin kokonaisvaltaisesti ja työskentelen pääsääntöisesti elintapojen, ravitsemuksen ja tarvittaessa ravintolisien avulla. Niillä on suunnaton vaikutus hormoneihin! Näillä keinoin päästään myös vaikuttamaan varsinaiseen juurisyyhyn, eikä vain hoitamaan oireita. Olen lisääntymisterveyden ammattilaisen tutkinnon lisäksi myös farmasian tohtori ja voin siten antaa lääkeinformaatiota, mutta en määrää lääkkeitä. Tilanteen niin vaatiessa ohjaan lääkärin tai muun ammattilaisen luokse.

Autan sinut kohti hormonitasapainoa huomioiden yksilöllisen tilanteesi kattavasti ja kokonaisvaltaisesti. 

 

VOIT EDETÄ KANSSASI KOLMELLA ERI TAVALLA:

 

1. Kattavat hormonitestit

Voit ostaa kauttani kattavan hormonitestin (Dutch-testi tai HuMap-testi), joka näyttää elimistön hormonaalisen tilan erittäin kattavasti ja osoittaa tarkasti nais-, mies- ja stressihormonien epätasapainotilat sekä monia muita tärkeitä tekijöitä hormonitasapainon ja hyvinvoinnin kannalta. Kattava hormonitesti on loistava tapa lähteä liikkeelle selvittämään hormonaalisten oireiden syitä ja maksimoimaan terveyttä ja hyvinvointia. 

Testin ohella saat kokonaisvaltaiset ja yksilölliset ohjeet, kuinka korjata mahdollisia epätasapainotiloja. Huomioin suosituksissani luonnollisesti terveyshistoriasi ja mahdolliset muut laboratoriokokeet. Testin jälkeen voit myös jatkaa kanssani ryhmä- tai yksilövalmennuksessa (lue alta lisää).

Voit lukea lisää kattavista hormonitesteistä (Dutch-testi ja HuMap-testi) täältä.

 

2. Konsultaatiot ja valmennukset

Voit ostaa yksittäisiä kuukautisterveyden ja hormonitasapainon konsultaatioita suoraan ajanvarauksesta (ks. hinnattai osallistua pidempään hormonitasapainon yksilö- tai ryhmävalmennukseen, jossa voimme vaikuttaa tilanteeseesi syvällisemmin ja pitkäkestoisemmin. Elintapamuutokset onnistuvat yleensä parhaiten, kun niihin on saatavilla tukea.

Yksilövalmennus sisältää joko kaksi 0,5 h tapaamista tai yhden 1 h tapaamisen kuussa ja siihen kuuluu jatkuva tuki viestitse.

Kysy lisää valmennuksista yhteydenottolomakkeella tai varaa ilmainen konsultaatio.

Työskentelemme kokonaisvaltaisesti mm. kattavan terveystietolomakkeen, oirekyselyn, keskusteluiden, elintapojen, ravinnon avulla niin kehon kuin mielen kanssa.

 

3. Kiertotietoisuus

Voit osallistua yksilön tai ryhmän kiertotietoisuuskurssille, jossa arvioidaan lisääntymisterveyttä ja hormonitasapainoa kuukautiskierron tarkan havainnoinnin avulla (kiertotietoisuuteen perustuva symptotermaalinen menetelmä). Tämä menetelmä paitsi näyttää luotettavasti hedelmälliset päivät, antaa myös tietoa kuukautiskierron terveydestä kuten ovulaatiosta ja hormonitasoista, jotka ovat merkityksellisiä terveydelle ja hyvinvoinnille.

Opit kurssilla työkalun, jonka avulla voit itse seurata ja tulkita kuukautiskiertoasi, hormonitasojasi ja hedelmällisyyttäsi koko loppuelämäsi. Voit lukea lisää kiertotietoisuudesta täältä.

 

Varaa ilmainen konsultaatio

Yhteydenottolomake

 

Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella ja kerro, miten voin auttaa sinua. 

Vaihtoehtoisesti voit olla yhteydessä sähköpostitse: [email protected]

Voit myös varata suoraan ajan ilmaiseen 30 minuutin konsultaatioon, jossa käydään läpi tilannettasi ja keskustellaan, miten voin parhaiten auttaa sinua.

 

AJANVARAUS

Lähettämällä viestin hyväksyt Hormonian tietosuojaselosteen.