VARAA AIKA

Hormonitestit: Dutch ja HuMap

Miksi tehdä Dutch-testi tai HuMap-testi?

Dutch-testi ja HuMap-testi mittaavat ensisijaisesti sukupuoli- ja stressihormoneja. Sukupuoli- ja stressihormonit ovat tärkeässä roolissa paitsi hedelmällisyyden, myös koko kehon terveyden ja hyvinvoinnin kannalta. Sukupuoli- ja stressihormonit vaikuttavatkin ympäri kehoa!

Kuukautiskierron ja hedelmällisyyden ongelmat ja oireet kuten hedelmättömyys, toistuvat keskenmenot, PMS, PMDD, runsaat vuodot, kuukautiskivut, PCOS, endometrioosi, esivaihdevuosi- ja vaihdevuosioireet ja ovulaatiohäiriöt ovat yleisin syy hakeutua tekemään kattava hormonitesti kuten Dutch-testi tai HuMap-testi. Testeistä on kuitenkin apua myös monissa muissa tilanteissa. Lue alta lisää tai varaa ilmainen 30 min. konsultaatio, jossa selvitetään, sopiiko testi tilanteeseesi ja mikä on juuri sinulle sopivin testi. 

Hormonaalisia ongelmia voidaan lähteä korjaamaan yleisellä hormonien tasapainottamisella oire- ja taustatietokyselyn avulla. Myös kuukautiskierron tarkka seuraaminen antaa paljon tietoa hormonaalisesta terveydestä.

Kattavat hormonitestit kuten Dutch-testi tai HuMap-testi antavat kuitenkin kaikkein yksityiskohtaisimman kuvan tilanteesta ja näyttävät, missä ongelma todella sijaitsee ja siten mahdollistavat täsmähoidon juurisyyn korjaamiseksi. Täsmähoito kanssani tarkoittaa ensisijaisesti elintapoja, ravitsemusta ja ravintolisiä; näillä täysin luonnonmukaisilla ja kehoa tukevilla hoidoilla on valtava vaikutus hormonitasapainoon, terveyteen ja hyvinvointiin. Tarvittaessa ohjaan tietenkin lääkäriin tai muun ammattilaisen luo.

Hormonitasapaino myös itsessään vaikuttaa terveyteen ja hyvinvointiin, mm. mielialaan, luuston ja rintojen terveyteen. Senkin takia mahdollisten oireiden ja ongelmien syy kannattaa selvittää ja hoitaa, sillä oireet kielivät aina jostain epätasapainosta kehossa.

Varaa ilmainen 30 min. konsultaatio hormonitesteistä

Mitä tietoa Dutch-testi ja HuMap-testi antavat?

Kattavat hormonitestit virtsasta/syljestä (Dutch-testi ja HuMap-testi) antavat todella paljon yksityiskohtaista tietoa kehon hormonaalisesta tilasta, ja osa testeistä antaa paljon muutakin tietoa.

Dutch-testit ja HuMap-testit (lue alta lisää) antavat tietoa nais-, mies- ja stressihormoneiden tasoista ja tasapainosta. Testit mittaavat myös näiden hormonien aineenvaihduntatuotteita.

Hormonien itsensä lisäksi niiden aineenvaihduntatuotteilla on tärkeitä vaikutuksia elimistössä ja ne ovat tärkeässä roolissa arvioitaessa hormonaalista tilaa. Normaaleilla verikokeilla ei tyypillisesti mitata hormonien aineenvaihduntatuotteita, ja esim. estrogeenistä normaalit verikokeet näyttävät vain yhden muodon. Kattavat hormonitestit virtsasta näyttävät estrogeenin kaikki kolme muotoa ja lukuisia merkittäviä aineenvaihduntatuotteita.

Dutch-testeistä ja HuMap-testeistä on apua mm.

 • hedelmättömyydessä ja ovulaatiohäiriöissä
 • kuukautiskierron ongelmissa ja oireissa kuten PMS, PMDD tai runsaat vuodot
 • PCOS:ssa
 • endometrioosissa
 • esivaihdevuosioireissa ja vaihdevuosioireissa
 • uniongelmissa
 • stressi- ja uupumustiloissa 
 • haluttomuudessa
 • aknessa
 • painonhallinnassa
 • estrogeeni- ja androgeeniriippuvaisten syöpien riskin arvioinnissa: Osa estrogeenien aineenvaihduntatuotteista on liitetty estrogeeniriippuvaisten syöpien syntyyn (kuten rintasyöpä) ja mieshormonien aineenvaihduntatuotteet eturauhassyövän syntyyn, kun taas osa aineenvaihduntatuotteista suojaa soluja ja voi estää syövän syntymistä. Kattavat hormonitestit kertovat näiden aineenvaihduntatuotteiden määristä ja siten antavat tietoa kyseisten syöpien riskistä. 
 • Testit antavat tietoa myös tulehduksesta, hapetusstressistä, suoliston kunnosta ja monesta muusta. 

Elintavoilla, ravitsemuksella ja ravintolisillä on mahdollista vaikuttaa hormonien ja niiden aineenvaihduntatuotteiden määriin! 

Dutch- ja HuMap-testit sopivat niin naisille kuin miehille!

Lue alta lisää eri testeistä.

Tilaa ilmainen esite tai kysy lisää hormonitesteistä

Dutch-testi

Dutch-testi on todella kattava hormonitesti. Nimi Dutch tulee sanoista Dried Urine Test for Comprehensive Hormones. Dutch-testejä on erilaisia ja ne ovat kaikki kotona virtsasta ja/tai syljestä tehtäviä testejä, joilla mitataan tärkeitä hormoneja, niiden aineenvaihduntatuotteita (metaboliitteja) ja muita elimistön tärkeitä aineita.

Suosituin Dutch-testi Dutch Plus mittaa useita nais- ja mieshormoneja (mm. kaikki kolme estrogeeniä aineenvaihduntatuotteineen, progesteronin aineenvaihduntatuotteet, testosteroni, DHEAS, androsteroni jne.) ja niiden aineenvaihduntatuotteita, stressihormoni kortisolia ja sen aineenvaihduntatuotteita, ja sisältää ns. ministressitestin eli kortisolin heräämisvasteen (cortisol awakening response, CAR), melatoniinin aineenvaihduntatuotetta ja monia muita hormonitasapainolle tärkeitä biomarkkereita (elimiston merkkiaineita), mm. B-vitamiineille, hermoston välittäjäaineille, hermoston tulehdukselle, suoliston kunnolle ja hapetusstressille. Merkkiaine tarkoittaa, että testi mittaa kyseistä ainetta epäsuorasti; joillekin aineille epäsuora mittaus on suoraa mittausta luotettavampaa.

Dutch Plus -testi sopii sekä nais- että mieskeholle. Näytteet otetaan yhden päivän aikana, aamusta iltaan, syljestä ja virtsasta, yhteensä 9 näytettä.

Dutch Cycle Mapping taas antaa tarkkaa tietoa naishormonien (estrogeeni ja progesteroni) tasoista läpi koko kierron. Tämä testi tehdään virtsasta ja on tarkoitettu vain naiskeholle; muut hormonitestit voi tehdä niin nais- kuin mieskeholle.

Lisäksi on olemassa pelkkä stressihormonien testi (Dutch Adrenal), pelkkä kortisolin heräämisvasteen testi (Dutch CAR) ja sukupuolihormonien testi (Dutch Sex hormone metabolites) sekä testi, joka on kuin Dutch Plus, mutta ilman kortisolin heräämisvastetta (Dutch Complete). Nämä Dutch-testit sopivat nais- ja mieskehoille.

Tilaa alta ilmainen esite eri Dutch-testeistä tai varaa ilmainen 30 min. konsultaatio, jossa valitaan sinulle sopiva testi!

Testin tilattuasi saat tarkat ohjeet testin tekemiseen.

Lue yltä, milloin Dutch-testistä voi olla apua.

Tilaa ilmainen esite tai kysy lisää hormonitesteistä

HuMap-testi

HuMap tulee sanoista Hormone and Urinary Metabolites Assessment Profile. HuMap mittaa virtsasta todella kattavasti nais- ja mieshormoneja (mm. kaikki kolme estrogeeniä aineenvaihduntatuotteineen, progesteroni aineenvaihduntatuotteineen testosteroni, DHEA, DHEAS, androsteroni jne.) ja niiden aineenvaihduntatuotteita, kortisolia ja sen aineenvaihduntatuotteita (mutta EI sisällä ns. ministressitestiä eli kortisolin heräämisvastetta = cortisol awakening response, CAR). HuMap sisältää myös hapetusstressin merkkiaineen. Merkkiaine tarkoittaa, että testi mittaa kyseistä ainetta epäsuorasti; joillekin aineille epäsuora mittaus on suoraa mittausta luotettavampaa.

HuMap sopii sekä nais- että mieskeholle ja se tehdään kahdesta ilta- ja kahdesta aamuvirtsanäytteestä.

Testin tilattuasi saat tarkat ohjeet testin tekemiseen.

Lue yltä, milloin HuMap-testistä voi olla apua, tilaa ilmainen esite eri hormonitesteistä tai varaa ilmainen 30 min. konsultaatio.

Huom. HuMap-testin kampanjahintaa jatkettiin 30.6.2022 asti: 259 EUR (normaalihinta 319 EUR) + lähetyskulut (n. 18 EUR).

Tilaa ilmainen esite tai kysy lisää hormonitesteistä

Dutch-testin ja HuMap-testin valinta, tilaaminen, tekeminen ja tulosten tulkinta

Dutch-testit ja HuMap-testit tilataan minun kauttani ja autan sinua myös valitsemaan juuri sinun tilanteeseen sopivan testin. Varaa ilmainen 30 min. konsultaatio, joka ei sido sinua testin ostamiseen tai kysy lisää alalaidan yhteydenottolomakkeella.

Dutch-testit ja HuMap-testit tehdään kotona virtsasta ja/tai syljestä. DHL toimittaa testin haluamaasi osoitteeseen ja noutaa sen, kun olet ottanut näytteet. Testin mukana tulee hyvät ohjeet niin testin tekemiseen kuin lähettämiseen, mutta autan sinua tarvittaessa prosessin jokaisessa vaiheessa.

Testin ohella ostetaan tulosten tulkinnan paketti, johon kuuluu

 • hyvät ohjeet kirjallisesti ja suullisesti Zoomilla/puhelimitse läpikäytynä
 • tukeni viestitse prosessin kaikissa vaiheissa
 • tulosten sekä kattavan esitietolomakkeen analyysi, jotta voin auttaa sinua mahdollisimman hyvin tilanteessasi
 • kirjallinen raportti tuloksista selkokielellä
 • kirjalliset suositukset (keskittyen elintapoihin, ravintoon ja ravintolisiin) hormonien tasapainottamiseksi ja tavoitteidesi saavuttamiseksi 
 • tunnin konsultaatio, jossa käydään läpi tulokset ja suositukset ja on mahdollista esittää kysymyksiä, Zoomilla/puhelimitse
 • tilanteen tarkistamisen n. 3 - 6 kk päästä suositusten antamisesta
 • kokonaisvaltaisella otteella tilanteestasi aidosti kiinnostuneen terveydenhuollon ja lisääntymisterveyden ammattilaisen huomio.   

 

 Dutch-testin ja HuMap-testin hinta

Eri testeillä on eri hinnat. Kysy ajantasaiset hinnat ja lisätietoja alla olevalla yhteydenottolomakkeella tai kerro, minkä testin haluat tilata. 

Vaihtoehtoisesti voit varata suoraan ilmaisen 30 minuutin konsultaation, jossa käydään läpi eri testejä ja selvitetään sinulle parhaiten sopiva testi.

 

Tilaa ilmainen esite tai kysy lisää testeistä

Ilmainen konsultaatio

Autan mielelläni oikean testin valinnassa tai selvittämään, kannattaako Dutch-testiä tai HuMap-testiä tehdä tilanteessasi. Varaa alta ilmainen 30 minuutin konsultaatio, joka ei sido sinua testin ostamiseen.

Varaa ilmainen 30 min. konsultaatio

Yhteydenottolomake

 

Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella ja kerro, miten voin auttaa sinua. 

Vaihtohetoisesti voit olla yhteydessä sähköpostitse: [email protected]

Voit myös varata suoraan ajan ilmaiseen 30 minuutin konsultaatioon, jossa käydään läpi tilannettasi ja keskustellaan, miten voin parhaiten auttaa sinua.

AJANVARAUS

Lähettämällä viestin hyväksyt Hormonian tietosuojaselosteen.