VARAA AIKA

Hormonitestit: Dutch ja HuMap

Kattava HuMap-hormonitesti edelleen kampanjahinnassa 259 EUR + lähetyskulut (n. 18,60 EUR)! 

 

Ilmainen konsultaatio testin valinnassa

Autan mielelläni oikean testin valinnassa tai selvittämään, kannattaako Dutch-testiä tai HuMap-testiä tehdä tilanteessasi.

Varaa ILMAINEN 30 minuutin konsultaatio, joka ei sido sinua testin ostamiseen.

VARAA AIKA TÄSTÄ

Miksi tekisit Dutch-testin tai HuMap-testin?

 

Dutch-testi ja HuMap-testi mittaavat ensisijaisesti sukupuoli- ja stressihormonejasi. Sukupuoli- ja stressihormonit ovat tärkeässä roolissa paitsi hedelmällisyyden, mutta myös koko kehosi terveyden ja hyvinvoinnin kannalta. Sukupuoli- ja stressihormonit vaikuttavat ympäri kehoasi!

Kuukautiskierron ja hedelmällisyyden ongelmat ja oireet kuten hedelmättömyys, toistuvat keskenmenot, PMS, PMDD, runsaat vuodot, kuukautiskivut, PCOS, endometrioosi, esivaihdevuosi- ja vaihdevuosioireet ja ovulaatiohäiriöt ovat yleisin syy hakeutua tekemään kattava hormonitesti kuten Dutch-testi tai HuMap-testi. Testeistä on kuitenkin apua myös monissa muissa tilanteissa. Lue alta lisää tai varaa ilmainen 30 min. konsultaatio, jossa selvitetään, sopiiko testi tilanteeseesi ja mikä on juuri sinulle sopivin testi. 

Hormonaalisia ongelmia voidaan lähteä korjaamaan yleisellä hormonien tasapainottamisella oire- ja taustatietokyselyn avulla. Myös kuukautiskierron tarkka seuraaminen antaa sinulle paljon tietoa hormonaalisesta terveydestä.

Kattavat hormonitestit kuten Dutch-testi tai HuMap-testi antavat kuitenkin kaikkein yksityiskohtaisimman kuvan tilanteesta ja näyttävät, missä ongelma todella sijaitsee ja siten mahdollistavat täsmähoidon juurisyyn korjaamiseksi. Täsmähoito kanssani tarkoittaa ensisijaisesti elintapoja, ravitsemusta ja ravintolisiä; näillä täysin luonnonmukaisilla ja kehoa tukevilla hoidoilla on valtava vaikutus hormonitasapainoon, terveyteen ja hyvinvointiin. Tarvittaessa ohjaan sinut tietenkin lääkäriin tai muun ammattilaisen luo.

Hormonitasapaino myös itsessään vaikuttaa terveyteen ja hyvinvointiin, mm. mielialaan, luuston ja rintojen terveyteen. Senkin takia mahdollisten oireiden ja ongelmien syy kannattaa selvittää ja hoitaa, sillä oireet kielivät aina jostain epätasapainosta kehossa.

Varaa ilmainen konsultaatio

 

Dutch-testeistä ja HuMap-testeistä on apua mm.

 

Hedelmättömyydessä ja ovulaatiohäiriöissä

Kuukautiskierron ongelmissa ja oireissa kuten PMS, PMDD tai runsaat vuodot

PCOS:ssa

Endometrioosissa

Esivaihdevuosioireissa ja vaihdevuosioireissa

Uniongelmissa

Stressi- ja uupumustiloissa 

Haluttomuudessa

Aknessa

Painonhallinnassa

Estrogeeni- ja androgeeniriippuvaisten syöpien riskin arvioinnissa 

Osa estrogeenien aineenvaihduntatuotteista on liitetty estrogeeniriippuvaisten syöpien syntyyn (kuten rintasyöpä) ja mieshormonien aineenvaihduntatuotteet eturauhassyövän syntyyn, kun taas osa aineenvaihduntatuotteista suojaa soluja ja voi estää syövän syntymistä. Kattavat hormonitestit kertovat näiden aineenvaihduntatuotteiden määristä ja siten antavat tietoa kyseisten syöpien riskistä. 

Testit antavat tietoa myös tulehduksesta, hapetusstressistä, suoliston kunnosta ja monesta muusta. 

Elintavoilla, ravitsemuksella ja ravintolisillä on mahdollista vaikuttaa hormonien ja niiden aineenvaihduntatuotteiden määriin! 

Dutch- ja HuMap-testit sopivat niin naisille kuin miehille!

 

Mitä tietoa Dutch-testi ja HuMap-testi antavat?

 

Kattavat hormonitestit virtsasta/syljestä (Dutch-testi ja HuMap-testi) antavat todella paljon yksityiskohtaista tietoa kehon hormonaalisesta tilasta, ja osa testeistä antaa paljon muutakin tietoa.

Dutch-testit ja HuMap-testit (lue alta lisää) antavat tietoa nais-, mies- ja stressihormoneiden tasoista ja tasapainosta. Testit mittaavat myös näiden hormonien aineenvaihduntatuotteita.

Hormonien itsensä lisäksi niiden aineenvaihduntatuotteilla on tärkeitä vaikutuksia elimistössä ja ne ovat tärkeässä roolissa arvioitaessa hormonaalista tilaa. Normaaleilla verikokeilla ei tyypillisesti mitata hormonien aineenvaihduntatuotteita, ja esim. estrogeenistä normaalit verikokeet näyttävät vain yhden muodon. Kattavat hormonitestit virtsasta näyttävät estrogeenin kaikki kolme muotoa ja lukuisia merkittäviä aineenvaihduntatuotteita.

Hormonitestin ohella on mahdollista ostaa myös kattava suolistotesti. Suolistolla on merkittävä vaikutus hormoneihin. Voit lukea lisää suolistotesteistä täältä.

Tiina

Niina auttoi testin ohjeiden kanssa todella hyvin ja oli paras tuki, innostava ja dynaaminen! Täydellinen kumppani, kun haluaa luoda muutosta omaan elämään! Niina kuunteli toiveitani tarkkaan ja koin että olin kannateltu koko prosessin ajan. Kaikki yhteydenpito oli aurinkoista ja iloista!

Tulosten analyysi oli selkeä ja sain helposti toimeentartuttavat ohjeet. Suositusten jälkeen olen nukkunut suorastaan syntisen hyvin! Tämä oli paras sijoitus terveyteeni! Suosittelen Niinaa täysin sydämin!

Nainen 48 v.

Kierrot ovat tuntuneet harmonisilta ja olen selkeästi onnellisempi. PMS:ää ei tullut, rinnat ei aristaneet, kierto oli pidempi ja vuoto niukempaa, eikä ollut kipuja. Tuntuu tosi hyvältä, kuinka tarkasti paneudut asiaan. Olen tosi onnellinen että saan olla mukana tällaisessa uudenlaisessa naisten terveydenhoidossa, jota teet.

Nainen, 41v

Nukahdan nykyään nopeammin ja nukun syvempää unta. Energiatasot ja keskittyminen on parantunut ja huomasin eilen salilla, että kehossa treeni tuntui paremmalta kuin aiemmin.

Nainen

Olen raskaana!! <3 Suunnattoman iso kiitos sinulle! Tuntuu edelleen uskomattomalta, miten helpolla päästiin ongelmien todelliseen syyhyn kiinni! Olisipa tiennyt tämän jo aikanaan ennen kaikkia hoitoja... 

Dutch-testi

Dutch-testi on todella kattava hormonitesti. Nimi Dutch tulee sanoista Dried Urine Test for Comprehensive Hormones. Dutch-testejä on erilaisia ja ne ovat kaikki kotona virtsasta ja/tai syljestä tehtäviä testejä, joilla mitataan tärkeitä hormoneja, niiden aineenvaihduntatuotteita (metaboliitteja) ja muita hormonitasapainolle tärkeitä aineita (ks. taulukko).

 • Suosituin Dutch-testi Dutch Plus mittaa useita nais-, mies- ja stressihormoneita aineenvaihduntatuotteineen. Dutch Plus sisältää ns. ministressitestin eli kortisolin heräämisvasteen (cortisol awakening response, CAR) ja useita muita tärkeitä mittareita, katso lisää alla olevasta taulukosta.
 • Dutch Complete on kuin Dutch Plus, mutta ilman kortisolin heräämisvastetta. 
 • Dutch Cycle Mapping taas antaa tarkkaa tietoa naishormonien (estrogeeni ja progesteroni) tasoista läpi koko kierron.
 • Dutch Cycle Mapping Plus yhdistää Dutch Plus- ja Cycle Mapping testin ja on täten kaikkein kattavin testi. 
 • Dutch Adrenal mittaa vain stressihormoneita
 • Dutch CAR mittaa vain kortisolin heräämisvasteen
 • Dutch Sex hormone metabolites) mittaa vain sukupuolihormonit 

Katso lisätiedot alla olevasta taulukosta tai lataa esite.

Lataa itsellesi alta kattava esite eri Dutch-testeistä tai varaa ilmainen 30 min. konsultaatio, jossa valitaan sinulle sopiva testi!

Testin tilattuasi saat tarkat ohjeet testin tekemiseen.

LATAA ESITE

HuMap-testi

HuMap tulee sanoista Hormone and Urinary Metabolites Assessment Profile. HuMap mittaa virtsasta todella kattavasti nais- ja mies- ja stressihormoneja aineenvaihduntatuotteineen (mutta EI sisällä ns. ministressitestiä eli kortisolin heräämisvastetta = cortisol awakening response, CAR). HuMap sisältää myös hapetusstressin merkkiaineen. 

Katso tarkemmat tiedot alla olevasta taulukosta tai esitteestä.

Testin tilattuasi saat tarkat ohjeet testin tekemiseen.

Lue yltä, milloin HuMap-testistä voi olla apua, lataa alta kattava esite eri hormonitesteistä tai varaa ilmainen 30 min. konsultaatio.

Huom. HuMap-hormonitesti on edelleen kampanjahinnassa 259 EUR + lähetyskulut (n. 18,60 EUR)! 

LATAA ESITE
Lataa taulukko

Testien valinta ja tilaaminen

Dutch-testit ja HuMap-testit tilataan minun kauttani ja autan sinua myös valitsemaan juuri sinun tilanteeseen sopivan testin.

Varaa ilmainen 30 min. konsultaatio, joka ei sido sinua testin ostamiseen tai kysy lisää yhteydenottolomakkeella tai sähköpostitse [email protected] 

Hormonitestin ohella on mahdollista ostaa myös kattava suolistotesti, jolloin saat testit edullisemmin kuin erikseen ostettuina. Suolistolla on merkittävä vaikutus hormoneihin. Voit lukea lisää suolistotesteistä täältä.

Jos tiedät, minkä testin haluat, voit tilata sen suoraan alempana olevalla lomakkeella.

 

Testin tekeminen käytännössä

Dutch-testit ja HuMap-testit tehdään kotona virtsasta ja/tai syljestä. DHL toimittaa testin haluamaasi osoitteeseen ja noutaa sen toimitettavaksi laboratorioon analysoitavaksi, kun olet ottanut näytteet. Testin mukana tulee hyvät ohjeet niin testin tekemiseen kuin lähettämiseen, mutta autan sinua tarvittaessa prosessin jokaisessa vaiheessa.

 

Tulosten tulkinta ja jatkosuositukset

 Koska haluan auttaa sinua löytämään ja hoitamaan juurisyitä mahdollisille ongelmille ja oireille ja näin parantamaan myös pitkäaikaisterveyttä, testin ohella ostetaan kattava, kokonaisvaltainen tulosten tulkinnan paketti, johon kuuluu: 

 • Sinulle parhaiten sopivan testin valinta
 • Hyvät ohjeet kirjallisesti ja suullisesti Zoomilla/puhelimitse läpikäytynä
 • Tulosten sekä kattavan esitietolomakkeen analyysi, jotta voin auttaa sinua mahdollisimman hyvin tilanteessasi
 • Tunnin konsultaatio, jossa käydään läpi tulokset ja mahdolliset jatkosuositukset (mahdollista esittää kysymyksiä) Zoomilla/puhelimitse tai lähivastaanotolla
 • Kirjallinen raportti tuloksista selkokielellä
 • Kirjalliset suositukset (keskittyen elintapoihin, ravintoon ja ravintolisiin) hormonien tasapainottamiseksi ja tavoitteidesi saavuttamiseksi
 • Tukeni viestitse prosessin kaikissa vaiheissa ja 1 kk tulosten tulkinnan jälkeen
 • Kokonaisvaltaisella otteella tilanteestasi aidosti kiinnostuneen terveydenhuollon ja lisääntymisterveyden ammattilaisen huomio <3  

Paketin hinta on 187 EUR, se maksetaan tulosten tulkinnan yhteydessä ja se on mahdollista maksaa osissa. 

 

Jos sinulla on runsaasti hormonaalisia oireita tai haasteellista toteuttaa elämäntapamuutoksia esim. tämänhetkisen elämäntilanteen vuoksi, suosittelen kattavampaa pakettia, joka sisältää edellä mainitun LISÄKSI

 • Kolme 40 min. jatkotapaamista noin kuukauden välein tulosten tulkinnasta
 • Tukeni viestitse 3 kk tulosten tulkinnan jälkeen 

Kattavamman paketin hinta on 427 EUR, se maksetaan tulosten tulkinnan yhteydessä ja se on mahdollista maksaa osissa. 

 

 

Dutch-testin ja HuMap-testin hinta

Eri testeillä on eri hinnat. Näet ne tältä sivulta ladattavasta maksuttomasta esitteestä ja taulukosta alempana.

Testin lisäksi ostetaan kattava, kokonaisvaltainen konsultaatio tulosten tulkinnasta ja jatkosuosituksista, ks. yllä kohta Tulosten tulkinta ja jatkosuositukset.

Voit myös kysyä lisätietoja alla olevalla yhteydenottolomakkeella tai varata suoraan ilmaisen 30 minuutin konsultaation, jossa käydään läpi eri testejä ja selvitetään sinulle parhaiten sopiva testi.

Jos haluat tasapainottaa hormoneitasi, muttet tehdä hormonitestiä voit varata ajan kokonaisvaltaiseen kuukautisterveyden konsultaatioon (1,5 h 127 EUR) etävastaanotolla (online) tai kasvokkain joko Mommy&Me Kulosaaressa Helsingissä tai Hello Me Helsinki, Kruununhaassa. 

Varaa aika tästä.

 

TILAA TESTI

Jos tiedät, minkä testin haluat, voit tilata tästä suoraan hormonitestin tai useita testejä!

Syötä tietosi ja valitse haluamasi testi / testit, ja olen sinuun pian yhteydessä.

(Huom. konsultaatio tuloksista ja jatko-ohjeista ostetaan erikseen, lue lisää yltä.)

 

Tilaa asiakaskirje

 

Kun liityt, saat sähköpostissa heti 17 minuutin tietopaketin hormoneista. Klikkaa linkkiä sähköpostissa ja pääset katsomaan videota.

Videolla kerron, mitä tarkoittaa hormonitasapaino, mitkä ovat tärkeimpiä hormoneja hyvinvoinnin ja terveyden kannalta, ja miten hormonitasoja voidaan mitata.

Liittymällä Hormonian sähköpostilistalle saat vinkkejä ja tietoa liittyen hormonitasapainoon, hedelmällisyyteen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Samalla pysyt ajan tasalla Hormonian tapahtumista ja uutisista.

Liittymällä sähköpostilistalle hyväksyt Hormonian tietosuojaselosteen.

OTA YHTEYTTÄ

 

Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella ja kerro, miten voin auttaa sinua. 

Vaihtoehtoisesti voit olla yhteydessä sähköpostitse: [email protected] 

Puh: +358 407480198
Y-tunnus: 3256675-4

Lähettämällä viestin hyväksyt Hormonian tietosuojaselosteen.