VARAA AIKA

Kiertotietoisuus haltuun

Verkkokurssi:
Kiertotietoisuus haltuun!

 

Tiesitkö, että on olemassa luonnollisen ehkäisyn menetelmä, joka voi oikein käytettynä olla yhtä luotettava kuin hormonaalinen ehkäisy? Haluaisitko oppia sen varmasti ja tehokkaasti, mutta lempeällä asenteella?

Vai tulla raskaaksi kehoasi ymmärtäen ja tarvittaessa sitä tukien?

Tai saada tietoa hedelmällisyydestäsi ja kuukautiskiertosi terveydestä ja samalla koko kehosi terveydentilasta? Oppia kehonlukutaitoa ja lähentyä oman kehosi kanssa?

Tai kenties saada kokonaisvaltaista apua kuukautiskierron ongelmiin (kuten kuukautiskivut, runsas vuoto, PMS-oireet, hormonaalinen päänsärky, esivaihdevuosioireet, epätyypillinen vuoto, hedelmättömyys, hormoniepätasapaino jne.) kokonaisvaltaisella lähestymistavalla?

Monet naiset kokevat voimaantumisen tunteen ymmärtäessään ja sitä kautta arvostaessaan entistä paremmin kiertoaan ja itseään. ❤️

Jos jokin näistä kiinnostaa, tule oppimaan kiertotietoisuutta ja samalla paljon itsestäsi!

Video Poster Image

Kurssin sisältö

 

Tällä kurssilla opit varmasti ja tehokkaasti kiertotietoisuuteen perustuvan, kehon merkkejä ja lämpötilaa tarkkailevan (eli ns. symptotermaalisen) Justisse-menetelmän. Lue lisää menetelmästä alta kohdasta Justisse-menetelmä

Mitä kaikkea saat kurssilta:

 • Opit varmasti ja luotettavasti kiertotietoisuuteen perustuvan (symptotermaalisen) menetelmän, joka sopeutetaan juuri sinun tilanteeseesi sopivaksi
 • Loppuelämäksesi täysin luonnollisen menetelmän, jota voit käyttää raskauden ehkäisyyn, raskauden saavuttamiseen ja/tai kuukautisterveyden seurantaan
 • Terveydenhuollon ammattilaisen sekä sertifioidun kiertotietoisuuskouluttajan ja kokonaisvaltaisen lisääntymisterveyden ammattilaisen tuen niin menetelmän oppimisessa kuin kuukautisterveyden arvioinnissa
 • Tietoa kuukautisterveydestäsi
 • Sinulle sopivaan aikaan katsottavia videoita
 • Neljä online ryhmätapaamisia (Zoom), joissa tutustut muihin samanhenkisiin ihmisiin ja opit myös muiden osallistujien kuukautiskarttojen avulla, jonka jälkeen kaksi yksilötapaamista (Zoom tai kasvotusten)
 • Kaikilla tapaamisilla on mahdollista esittää kysymyksiä ja yksilötapaamisilla syventyä toivomiisi teemoihin
 • Ryhmän jäsenten ja kouluttajan tuki suljetussa Facebook-ryhmässä kurssin ajan. Koko kurssin ajan on mahdollista esittää kysymyksiä Facebook-ryhmässä tai yksityisviestein.
 • Pysyvä jäsenyys Hormonian suljettussa Facebook-yhteisössä, jossa voit kysyä, keskustella ja oppia lisää samanhenkisten ihmisten kanssa
 • Justisse-menetelmän opaskirja (englanniksi, ei ole pakko lukea), materiaalit kierron kartoittamista varten (paperiset kuukautiskarttapohjat tarroineen tai 3 kk ilmainen puhelinapplikaatio) sekä 2 desimaalin digitaalinen lämpömittari
 • Oppimisen tukimateriaalit ja ohjeet paperilla ja PDF-tiedostoina (suomeksi)
 • Halutessasi oppimista tukevia tehtäviä (valinnaisia)
 • Halutessasi laaja terveystietojen kartoitus ja arvio niiden vaikutuksesta kuukautiskiertoon (valinnainen, tehdään yksilötapaamisissa)
 • Arvio kuukautisterveydestäsi kuukautiskarttojen ja mahdollisten oireiden perusteella (tehdään yksilötapaamisissa)
 • Videomateriaalit 6 kk:n ajan
 • Lisäksi saat valinnaisia videoita mm. terveen kuukautiskierron parametreistä, kuukautiskierron ja hedelmällisyyden tukemisesta ja kuukautiskierron supervoimista ja niiden hyödyntämisestä!

Justisse-menetelmä

 

Justisse-menetelmää voi käyttää luotettavana luonnollisena ehkäisymenetelmänä tai raskauden suunnittelussa.

Se perustuu hedelmällisten ja ei-hedelmällisten päivien tunnistamiseen kuukautiskierrosta päivittäisten, tieteellisesti osoitettuihin biomarkkereihin perustuvien havaintojen perusteella.

Ei haittaa, jos kierto on epäsäännöllinen tai vasta palautumassa esim. synnytyksen tai hormonaalisen ehkäisyn lopettamisen jälkeen, tai jos imetät. Näissä tapauksissa menetelmä antaa arvokasta tietoa naishormoniesi tilanteesta.

Raskauden suunnittelussa menetelmä antaa tietoa paitsi hedelmällisistä päivistä ja ovulaation ajankohdasta, myös lisääntymisterveydestä, mikä on tärkeää raskauden kannalta. Raskauden ehkäisyssä suojaamatonta yhdyntää vältetään hedelmällisinä päivinä.

Kuukautiskierron tarkka kartoitus Justisse-menetelmällä antaa myös tietoa kuukautisterveydestäsi ja koko kehon terveydentilasta. Voit siis käyttää menetelmää myös vain terveyden seurantaan.

Menetelmä on täysin luonnollinen, eikä sisällä mitään kemikaaleja tai asennettavia laitteita, ainoastaan lämpömittarin.

 

Kurssin muoto

 

Kurssi kestää kokonaisuudessaan n. 5 kk, jotta opit menetelmän varmasti, ja jotta ehdimme käydä läpi useamman kiertosi ja saada käsityksen kuukautisterveydestäsi ja tarvittaessa vaikuttaa mahdollisiin ongelmiin. Jos haluat, voit käydä kurssin nopeammin tai hitaammin.

Kurssi sisältää itsenäisesti juuri sinulle sopivaan aikaan katsottavia videoita sekä pienryhmän online-tapaamisia 4 kpl ja lisäksi 2 yksilötapaamista. Videoita ja tapaamisia on eniten kurssin alussa ja ne harvenevat kurssin loppua kohti.

Pienryhmän online-tapaamisissa käydään läpi menetelmän oikeaa käyttöä ja osallistujien kuukautiskarttoja (jos et halua, ei ole välttämätöntä jakaa omia karttojasi kaikkien nähtäväksi, siinä tapauksessa vain kouluttaja katsoo karttasi). Pienryhmän online- tapaamisissa ja kurssin omassa suljetussa Facebook-ryhmässä tutustut myös muihin samanhenkisiin ihmisiin ja opit myös muiden kuukautiskartoista.

Pienryhmän online-tapaamisten jälkeen yksilötapaamisissa (online tai kasvotusten Helsingissä) syvennytään yksilöllisesti sinun kiertoosi ja tarpeisiisi menetelmän suhteen ja niin halutessasi tarkastellaan kuukautisterveyttäsi kokonaisvaltaisesti. Yksilötapaamisissa voidaan myös keskustella haluamistasi kuukautiskiertoon liittyvistä asioista yksityiskohtaisemmin (esim. PMS, esi/vaihdevuosioireet, kuukautiskierto ja ravinto, kuukautiskierto ja urheilu jne.).

Jos haluat yksilökurssille, katso sivu yksilökursseista, joita aloitan joustavasti sinun aikataulusi mukaan.

Kurssin aikataulu

Voit ilmoittautua alla olevalla lomakkeella odotuslistalle seuraavalle kurssille.

Kurssin alettua pääset katsomaan materiaaleja omassa tahdissasi ja saat uusia materiaaleja kurssin aikataulun mukaisesti. Materiaalien ja tapaamisten määrä harvenee kurssin edetessä.

Pienryhmän online-tapaamisten alustava aikataulu sovitaan lähempänä kurssia:

 • Tapaaminen 1
 • Tapaaminen 2
 • Tapaaminen 3
 • Tapaaminen 4

Tarvittaessa tapaamisaikoja voidaan siirtää, jos se sopii kaikille ryhmäläisille.

Yksilötapaamisiin saat valita juuri sinulle sopivan ajan zoomissa tai lähivastaanotolla Helsingin Kulosaaren Mommy & Me:ssä.

Jos ryhmäläiset haluavat, tapaamiset voidaan nauhoittaa ja tallenne jakaa kurssilaisille. Ei siis haittaa, jos et pääse kaikkiin ryhmätapaamisiin.

 

Kurssi sopii sinulle, jos

 • Haluat oppia luotettavan luonnollisen ehkäisyn menetelmän
 • Haluat tulla raskaaksi kehoasi kuunnellen ja kunnioittaen ja tarvittaessa luonnollisesti tukien
 • Haluat seurata kuukautis- ja lisääntymisterveyttäsi ja saada tietoa koko kehosi terveydentilasta
 • Haluat oppia kehonlukutaitoa ja tuntemaan oman kehosi entistä paremmin
 • Haluat oppia tuntemaan kiertosi eri vaiheet ja tunnistat ovulaation
 • Haluat optimoida kuukautiskiertosi tai parantaa häiritseviä oireita kuten kuukautiskivut, runsaat vuodot, PMS- tai PMDD-oireet, esivaihdevuosioireet tai vaihdevuosioireet
 • Haluat päästä hedelmällisyysongelmien jäljille ja vaikuttaa niihin
 • Olet valmis tekemään havaintoja kehostasi päivittäin

Ilmoittaudu verkkokurssille!

 

Kurssin hinta viideltä kuukaudelta on 475 € eli 95 €/kk.

Kurssi maksetaan tilisiirrolla ja saat siitä laskut sähköpostiisi. Varausmaksu 100 € maksetaan ilmoittautumisen jälkeen ja loput kurssin alkaessa. Loppuosa on mahdollista maksaa myös osamaksulla (jopa kerran kuussa).

Ryhmään mahtuu vain maks. 6 henkeä, joten paikka kannattaa varata ajoissa!

 

Lähettämällä viestin hyväksyt Hormonian tietosuojaselosteen.