VARAA AIKA

Hedelmällisyys ja terve raskaus

Miten hedelmällisyyttä voi parantaa?

 

Hedelmällisyys ei ole mikään erillinen asia, vaan osa tervettä kehoa ja sen toimintaa. Hedelmällisyyteen on mahdollista vaikuttaa todella paljon aivan luontaisin keinoin kuten elintavoilla ja ravinnolla. Rakenteelliset tekijät ovat luonnollisesti oma lukunsa, mutta niiden arvellaan olevan naisesta johtuvien lapsettomuuden syiden taustalla huomattavasti harvemmin kuin hormonaalisten ongelmien.

Toisinaan peruskeinojen lisäksi tarvitaan syvempää selvittelyä ja räätälöityjä ratkaisuja. 

 

Mitä hedelmällisyysongelmien taustalla voi olla? Entä mitä on selittämätön lapsettomuus?

 

Yleisimmin naisen lapsettomuuden taustalla ovat munarakkulan kehittymisen häiriöt ja sitä kautta hormoniepätasapaino. Nämä voivat vaikuttaa paitsi itse hedelmöittymiseen, myös raskauden jatkumiseen turvallisesti hedelmöittymisen jälkeen. Munarakkulan kehittymiseen, hormonitasapainoon ja siten hedelmällisyyteen ja terveeseen raskauteen voidaan vaikuttaa todella paljon.

Rakenteelliset tekijät on tarvittaessa aiheellista sulkea pois gynekologilla ja mahdollisesti tarkemmissa tutkimuksissa.

Selittämätön lapsettomuus tarkoittaa, ettei hedelmällisyysongelmille löydetä mitään syytä. Itse en ole vielä törmännyt tapaukseen, jossa lapsettomuudelle ei löydy mitään selitystä. Uskon, että syy kyllä löytyy, kun tutkitaan riittävästi.  

 

 

Kokonaisvaltaista ja yksilöllistä apua hedelmällisyyden haasteisiin tai terveen raskauden optimointiin

 

Autan sinua hedelmällisyysmatkallasi huomioiden yksilöllisen tilanteesi kattavasti ja kokonaisvaltaisesti.

Suhtaudun hedelmällisyyteen ja sen mahdollisiin ongelmiin kokonaisvaltaisesti ja työskentelen pääsääntöisesti elintapojen, stressin hallinnan ja minimoinnin, palautumisen, kehollisten harjoitusten, ravitsemuksen ja tarvittaessa ravintolisien avulla. Niillä on suunnaton vaikutus hedelmällisyyteen ja hormonitasapainoon! Näillä keinoin päästään myös vaikuttamaan varsinaiseen juurisyyhyn, eikä vain hoitamaan oireita. Nämä luonnolliset hoitokeinot tukevat kehoa erinomaisesti myös hedelmöityshoidoissa.

Työkaluina käytän kattavaa terveyskyselyä, oirekartoitusta, laboratoriokokeita ja kattavia hormonitestejä.

Olen lisääntymisterveyden ammattilaisen tutkintoni lisäksi myös farmasian tohtori ja voin antaa lääkeinformaatiota, mutta en määrätä lääkkeitä. Tarvittaessa ohjaan lääkärin tai muun ammattilaisen luokse. Teen tarvittaessa yhteistyötä gynekologin kanssa.

Tutustu vaihtoehtoihin alla tai varaa ilmainen 30 min. konsultaatio, jossa valitaan yhdessä sinulle sopivin tapa edetä.

Varaa ilmainen konsultaatio

Johanna

Minulla on PCOS ja olin jo varma, etten voi saada lapsia. Kuitenkin ilokseni raskauduin kiertotietoisuuskurssin aikana. Kurssi auttoi myös ottamaan kiertoterveyteni paljon syvällisemmin haltuun. 

Nainen

Olen raskaana!! <3 Suunnattoman iso kiitos sinulle! Tuntuu edelleen uskomattomalta, miten helpolla päästiin ongelmien todelliseen syyhyn kiinni! Olisipa tiennyt tämän jo aikanaan ennen kaikkia hoitoja... 

Voit edetä kanssani kolmella eri tavalla:

 

1. Kattavat hormonitestit tai geenitesti

Voit ostaa kauttani kattavan hormonitestin (Dutch-testi tai HuMap-testi), joka näyttää elimistön hormonaalisen tilan erittäin kattavasti. Nämä testit mittaavat tarkasti nais-, mies- ja stressihormonien tasoja ja tasapainoa sekä monia muita tärkeitä tekijöitä hedelmällisyyden kannalta. Kattava hormonitesti on loistava tapa lähteä liikkeelle selvittämään hedelmättömyyden syitä ja maksimoimaan hedelmällisyyttä tai varmistamaan turvallista raskautta heti alkuun. 

Testin jälkeen saat kokonaisvaltaiset ohjeet, kuinka tasapainottaa hormoneita ja maksimoida hedelmällisyytesi. Voit myös jatkaa kanssani  yksilövalmennuksessa (katso kohta Konsultaatiot ja valmennukset).

Voit lukea lisää kattavista hormonitesteistä (Dutch-testi ja HuMap-testi) täältä.

 

 

2. Hedelmällisyysvalmennus

Voit ostaa yksittäisiä hedelmällisyyskonsultaatioita tai osallistua pidempään hedelmällisyyden ja hormonitasapainon yksilövalmennukseen.

 

Hedelmällisyysvalmennus

Valmennuksissa voimme vaikuttaa tilanteeseesi syvällisemmin ja pitkäkestoisemmin ja suosittelenensisijaisesti valmennusta  hedelmällisyyshaasteisiin. Myös elintapamuutokset onnistuvat yleensä parhaiten, kun niihin on saatavilla tukea. 

Hedelmällisyys haltuun -valmennus sisältää kaikki tarvittavat testit sekä henkilökohtaisen valmennuksen (zoom, puhelin tai kasvotusten Helsingissä) ja tuen viestitse. Kysy lisää yhteydenottolomakkeella tai sähköpostitse [email protected] 

 

Yksittäiset hedelmällisyyskonsultaatiot

Tarjoan myös yksittäisiä kuukautisterveyden ja/tai hedelmällisyyden konsultaatioita, joihin on mahdollista varata myös jatkoaikoja. Varaa aika suoraan ajanvarauksesta.

Ensimmäinen tapaaminen 90 min. ja jatkotapaaminen 40 min. (online tai lähivastaanotto), (ks. hinnat).

 

3. Kiertotietoisuus

Kiertotietoisuuteen perustuvan menetelmän avulla saadaan paljon tietoa mm. kuukautiskierron terveydestä, ovulaatiosta ja hedelmällisistä päivistä. Kiertotietoisuus opettaa kehonlukutaitoa ja usein voimaannuttaa naisia monin tavoin. Se on loistava apu raskauden suunnittelussa!

Voit osallistua yksilön tai ryhmän kiertotietoisuuskurssille, jossa arvioidaan hedelmällisyyttä ja lisääntymisterveyttä kuukautiskierron tarkan havainnoinnin avulla (kiertotietoisuuteen perustuva symptotermaalinen menetelmä). Tämä menetelmä paitsi näyttää luotettavasti hedelmälliset päivät, antaa myös tietoa kuukautiskierron terveydestä kuten ovulaatiosta ja hormonitasoista, jotka ovat merkityksellisiä raskauden kannalta.

Opit kurssilla työkalun, jonka avulla voit itse seurata ja tulkita kuukautiskiertoasi, hormonitasojasi ja hedelmällisyyttäsi koko loppuelämäsi. Voit lukea lisää kiertotietoisuudesta täältä.

  

Viitteet:

Naisen lapsettomuus. Lääkärikirja Duodecim 22.9.2022

Lapsettomuus. Lääkärikirja Duodecim 22.9.2022

 

VARAA ILMAINEN KONSULTAATIO